Asto kiest Trees for All

Bij ASTO kiezen we altijd voor kwaliteit. Dit doen we al 45 jaar met ons merkenaanbod, onze service en onze persoonlijke benadering. Daarbij hoort volgens ons ook de inspanning iets wezenlijks terug te geven aan onze wereld.

Voor de productie van keukens zijn veel bomen nodig. Asto heeft er daarom voor gekozen om samen met Trees for All voor een groenere wereld te gaan, zodat wij samen met Trees for All en al haar partners weer bomen terug kunnen geven aan onze planeet. Bomen zijn zeer belangrijk voor mens en planeet: ze zuiveren lucht van CO2 uitstoot, leveren voedsel, bieden bescherming aan dieren en bossen reguleren het klimaat, zijn essentieel voor de waterkringloop en gaan erosie en uitdroging tegen.

Voor iedere keuken die we verkopen wordt een boom geplant in het bosproject van Trees for All in Bolivia. In dit veelzijdige project aan de oostelijke voet van de Andes staan herbebossing, Climate Smart Agriculture (CSA) en het vastleggen van CO2 centraal. De combinatie van landbouw en bosbouw zorgt voor een klimaatbestendiger landgebruik.  En voor een verbeterde sociaal economische positie voor de boeren. Het behoud en herstel van het milieu, verbeterde bodemvruchtbaarheid en minder erosie. Een verbetering van de biodiversiteit. En natuurlijk de vastlegging van CO2 in nieuw aangelegde percelen. Bovendien is dit gebied de leefomgeving van de zwarte panter, tapir, kaaiman, ara’s en capibara.

Trees for All is de enige stichting in Nederland mét CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten. De projecten hebben een economische, ecologische en sociale meerwaarde voor de samenleving en dragen bij aan een gezonder klimaat.

Lees hier waarom bomen zo belangrijk zijn. En lees hier meer over het bosproject in Bolivia.
Wilt u langskomen? U bent van harte welkom!