Dé keukentrends 2018

Om het nieuwe jaar vol inspiratie af te trappen zetten wij graag de keukentrends voor je op een rij die wij hebben opgedaan voor 2018. De keukentrends voor 2018 groeperen zich onder twee stijlvormen Ethnic Nature en Monochrome.

Natuur, aardetinten, accenten van metalen goud en koper, vormen de keywords in Ethnic Nature, een trend die geïnspireerd is op etnische culturen en tropische natuur. Minder exotisch, maar zeker niet minder spannend is Monochrome: een terugkerende trend met steeds een ander accent. Monochrome staat voor ton sur ton, waarbij we een combinatie van verschillende materialen en structuren zien, en een uitgesproken vormentaal.

Hieronder hebben we de keukentrends voor 2018 in 6 punten samengevat:

1. Ton sur ton of MONOCHROME keuken
Een trend die zijn intrede doet in 2018 is ton sur ton keuken. Ton sur ton is een Frans begrip en staat voor het gebruik van een kleur in diverse accenten. Door verschillende materialen te gebruiken wordt het interessant. Denk aan een eikenhouten fineer keukenkast met eenzelfde toon van kleur in het keukenblad. Durf vooral te werken met contrasten als hoog en laag, organisch en strak, hard en zacht. Ton sur ton is bij velen favoriet omdat het rust en eenheid creëert in het huis, denk aan de Scandinavische stijl, en dus ook eenvoudig door te trekken voor je keuken.

Je kunt denken aan tijdloos witte keuken of hout(look). Wat denk je van de nieuwe trendkleur (mat)zwart? Gewaagd, luxe en eveneens een tijdloze uitstraling! Vraagt wel om wat daglicht uiteraard. Ga je voor safe dan combineer je dit met een chromen keukenkraan en RVS spoelbak, maar let’s go all the way met een koperen of gouden keukenkraan en spoelbak?

Maak de keuken af met tijdloze elementen van natuursteen zoals marmer. Kies voor accessoires in marmerlook of go all the way en kies voor een marmer(look) keukenblad.

2. Ethnic Nature: breng natuur in de keuken
Vorig jaar was het jaar van beton in de keuken. Steeds vaker werd er gekozen voor een betonnen keukenblad of zelfs een complete keuken in betonlook uitvoering. De keukentrend van 2018 staat voor meer natuur in de keuken. Grof hout gecombineerd met aardetinten en de betonlook gaan uitstekend samen. Nerven en aders van hout- en steenstructuur mogen zichtbaar zijn. Om deze keukentrend af te maken kunnen groene (echte!) planten en heerlijk geurende kruidentuintjes niet ontbreken! Iets gewaagds toevoegen? Kies ook hier voor een zwarte of gouden (!) keukenkraan en gekleurde spoelbak.

Quooker lanceerde eerder al de limited edition gouden keukenkraan. En in 2017 verscheen de zwarte Quooker Fusion kraan. Ook andere merken keukenkranen voeren inmiddels kranen in metaal, koper, goud, zwart of wit. En nu is het ook mogelijk om de spoelbak in bijpassende kleur uit te voeren. Durft u deze keukentrend van 2018 in uw keuken te halen?

3. Innovatieve afzuiging
Keukentrend #6 voor 2018 is de innovatieve afzuiging. Wilt u geen afzuigsysteem in uw zicht? Kies dan voor de werkbladafzuiging van bijvoorbeeld Bora of Miele. In het werkblad is een afzuigsysteem geïntegreerd. Onmisbaar in een strakke design keuken.

4. Pitt Cooking
Gaat u voor een industriele, urban uitstraling in uw keuken. In een stoere keuken hoort Pitt Cooking. Losse gaspitten die willekeurig in het keukenblad worden geïntegreerd. Naast de esthetische voordelen is het ook handig om genoeg ruimte te creëren voor uw pannen, door de pitten net iets verder uit elkaar te plaatsen. Meer weten over de keukentrend 2018 Pitt Cooking? 

5. Woonkeuken
Samen in de woonkeuken genieten van een ontbijtje met het gezin, of een uitgebreid diner met uw beste vrienden. Uw woonkeuken is het hart van het huis, wij brengen een groot deel van onze tijd door in deze ruimte. Steeds vaker wordt er gekozen voor een eiland met barkrukken of een eettafel als verlengde van het keukeneiland. Wilt u graag genieten van een woonkeuken? Vraag dan onze keukenadviseurs naar de keukentrend 2018, de woonkeuken.

6. Brede keukenlades
De afsluiter van de keukentrends 2018 is de brede keukenlade. De brede keukenlade wint nog meer terrein in de keuken. Waar eerst veelal keukenkasten werden toegepast die later werden uitgerust met een tip-on mechanisme of servo-drive, is er ook steeds meer vraag naar brede keukenlades. Brede keukenlades zijn efficiënter in te richten dan keukenkasten. Daarnaast geeft het de keuken een strakke en rustige uitstraling.
Wilt u langskomen? U bent van harte welkom!