Staat u er wel eens bij stil dat 1 op de 10 mensen op aarde leeft zonder schoon drinkwater, 1 op de 3 mensen heeft geen toegang tot een toilet? In landen als Oeganda, met veel mensen op de vlucht, zijn voorzieningen voor schoon drinkwater en sanitair niet vanzelfsprekend. Asto is zich bewust hoe belangrijk schoon drinkwater is daarom steunen wij het Rode Kruis tijdens de Oktober Woonmaand.

In oktober shopt Nederland tijdens de oktober woonmaand massaal voor een nieuw interieur of accessoires. Miljoenen mensen ter wereld hebben hele andere zorgen op het gebied van wonen en moeten door het Rode Kruis geholpen worden als het gaat om onderdak, sanitaire voorziening, een matras of een keukenset. Hun woning is verwoest door een natuurramp of een conflict. Zij hebben uw en onze hulp nodig.

Samen met het Rode Kruis in actie

Tijdens de oktober woonmaand doneert Asto voor iedere verkochte keuken met kraan 100,- aan het Rode Kruis. Hiermee realiseren wij voorzieningen voor schoon drinkwater en sanitair voor mensen in gebieden die getroffen zijn door conflict of natuurrampen. Dus kom eens bij ons binnen in oktober. Wij informeren u graag verder hierover!  

Wist u dat..

..er jaarlijks 30 miljoen mensen door het Rode Kruis geholpen worden?

Rode Kruis-ambassadeur Humberto Tan bezocht de twee vluchtelingenkampen Kutupalong en Balukhali in Bangladesh, waar mensen verblijven die uit Myanmar gevlucht zijn. Hij maakte een fotoreportage over de barre leefomstandigheden. Bekijk ook de video die Rode Kruis-ambassadeur Humberto Tan heeft gemaakt.

Geef tijdens de Oktober Woonmaand o.a. voor waterpompen, latrines, jerrycans en waterzuiveringstabletten. Doneren kunt u ook direct doen. Kijk op https://doneer.rodekruis.nl/wonen.
Wilt u langskomen? U bent van harte welkom!