"ROTTERDAMSER KÁN HET BIJNA NIET, HIER AAN DE OEVERS VAN DE MAAS."

Een stoere Rotterdamse stadswijk is het – Feijenoord –, een wijk van de arbeiders. Veel van hen vonden werk dicht bij huis: bij brouwerij Oranje­boom. Met ongeveer 200 werknemers was Oranjeboom in 1900 een van de grootste brouwerijen van het land. Nog tot 1990 is er bier gebrouwen, aan de gelijknamige Oranjeboomstraat.

Maar het meest kenmerkend voor de wijk is wel De Hef, de oude spoor­brug. De oudste delen zijn van 1878, toen nog een draaibrug. In 1927 wordt het een hefbrug, en is de nieuwe naam een feit. Een arbeiderswijk is Hefkwartier al lang niet meer.

Project Hefkwartier
Plaats Rotterdam
Projectontwikkelaar AM

AUTHENTIEK WONEN MET HET COMFORT VAN NU!

Veel Rotterdamser kun je niet wonen, want het Hefkwartier is een stukje stad met historie. Een wijk met charme. Een buurt met karakter. De geschiedenis van het Hefkwartier gaat zo’n twee eeuwen terug. Toen: een wijk voor arbeiders. Echte Rotterdammers. Mensen die meestal nauw bij de haven betrokken waren. Of bij de bierbrouwerij in de wijk, die van Oranjeboom. Met 200 brouwers zelfs en van de grootste van het land. Nu: een wijk die een nieuwe toekomst krijgt. Straks telt het Hefkwartier 98 eengezinswoningen en circa 200 appartementen.

Asto is uiteraard trots voor dit Rotterdamse project de keukens aan te mogen bieden.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Ik wil graag:

Hoe kunnen we contact met u opnemen?
Error
Succes